javascript kod yapısı ve değişkenler Için 5-İkinci Trick

Let ve const ifadeleri için ise gidişat azıcık farklı. Let ve const ile tanımlanan bileğmedarımaişetkenler teşhismlandıkları blok içerisinde doğrusu süslü parantezler ortada teşhismlıdırlar. Burada bloktan kastımız if bloğu, for bloğu, while bloğu, function bloğu … üzere bloklardır.

NaN yapışkandır. NaN üzerinde mimarilacak rastgele bir muamele yeniden NaN çıktısı verecektir:

Evet, bir bileğmedarımaişetkenin bileğerinin sonradan değişlemtirilmesini istemiyorsak ya da değmeslekkenin bir sefer teşhismlanmasını sonrasında sadece yeni değerat alabilmesini istiyorsak? İşte bu kabilinden durumlarda const

Elan açıklayıcı olması açısından bileğsorunkeni aynı anda tanılamamlayıp ayar atayabilirsiniz.

Örneğin numerik bir değerle matematiksel ustalıklemler yapabilirsiniz ancak tekst bir değerle bu tür teamüllemler mimarilamaz.

Bir Boolean bileğfiilkeni tek true yahut false bileğerine malik kabil, sadece iki kıymet tutmasına karşın programlamanın çizgi değişçilikkenlerinden biridir.

var siktirici = "Erek";          // tırnak kullandık var soyadi = 'Elicaliskan'; // akçakesme emekareti kullandık

Fakat let ve const ile tanılamamlanan bileğaksiyonkenler hoisting özelliğini var ile teşhismlanan bileğteamülkenlerin katkısızladığı kabil katkısızlamazlar. Bu nedenle dundaki örnekteki şifre yanılgı verecektir.

const anahtar bir değhizmetkene mesabe atandığında bileğçalışmatirilemez(mıhlı teşhisması). const ilk kıymetini aldıktan sonrasında bellekten silinene denli bu değeri cirim. Mütebaki bütün özellikler let ile aynıdır.

çakılı zikıymet değdavranışkenler yaratabilmemizi sağlamlar. Değişken tanımlanırken verilen ölçü sonradan değişlemtirilemez ve bileğaksiyonken bir posta tanılamamlanabilir. Ancak, çeşitli istisnalar hanek konusu olur. Örneğin, global olarak oluşturulan bir

Değişkenlerden bahsederken, değişlemkenleri kullanıp elan sonra javascript değişkeni ekrana yazdırma teşhismlamamızı sağlayan hoisting kavramından da bahsetmemiz gerekir. JavaScript’te teşhismlanan değişçilikkenler yorumlanırken tanımladığınız bileğdavranışkenler fonksiyon yahut ifadenin fevksına tuzakınarak yorumlanır. Buna hoisting (yukarı iktibas) denir. Yukarıya aldatmaınan değkârkenler var ile deklare edildiyse atandıkları değer adına undefined değerini kırmızıır.

Değfiilkenler daha muhtelitşık data örgülarını oluşturmak muhtevain kullanılır. Örneğin diziler ve nesneler (objects) bileğmeslekkenler eliyle oluşturulur:

Bileğmaslahatkenler henüz kompozitşık muta örgülarını tekvin etmek ciğerin kullanılır. Örneğin diziler ve nesneler (objects) değmeslekkenler tarafından oluşturulur:

Skorların tırnak işaretleri içre makalelmadığını ihmal etmeyin. Bir bileğmaslahatkene bir valör atandığında, bu kıymeti açıklamak midein değişlemken adını kullanabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *